[ad_1]

O zi binecuvântată de Dumnezeu la Școala Gimnazială Măneciu Pământeni, în care elevi și dascăli CU INIMILE ȘI GÂNDURILE ÎMPREUNĂ au evocat începuturile acestei școli, au întâmpinat cu recunoștimță dascălii pensionari și au păstrat un moment de reculegere în memoria celor care s-au dus la îngeri.

 O zi de sărbătoare. Pentru școală satului. Așa, românește, cu taină și duh, cu lumină, cu roade, cu meșteșug în cel mai profund și nobil sens, cu bucurie și virtute, cu cele c esunt ale școlii, cu prunci îmbujorați și dascăli cu har…

 La ceas de sărbătoare, le-au fost alături doamna inspector-Claudia Teju, domnul primar Florin Auraș Dragomir, doamna viceprimar Daniela Devesel, domnii directori: Claudia Iliescu, Constantin Pisău, Gabriela Cătănescu și Alina Tăbăraș, reprezentanți ai Consiliului Local Măneciu, doamna secretar general- Geanina Badea, vicepreședintele Asociației Părinților- Adina Marcu și doamna bibliotecar de la Colegiul Ferdinand I- Cătălina Dragomir.

 Totul cu gust de toamnă românească, de sat așezat într-ale sale, în care școala are bun și trainic loc, cu „mireasma” pruncilor înveșmântați în straie tradiționale, horind și zâmbind ca- basmele cu Prâslea cel Voinic, cu-nvățătură din cartea de aur a sufletelor bunilor dascăli… de să meargă la inima oricui și-acolo să „mână”-n veac!

Totul întru cinstirea Măriei Sale, ȘCOALA! Mumă și inimă în sat!

O zi memorabilă și plină de emoții! Elevii au prezentat un program artistic de excepție, grație implicării dascălilor, dar și cu sprijinul unor oameni talentați: Duca Daniel, Lidia Pavel, Ioniță Ioana și Adrian Mihaiu.

Finalul a fost o poveste despre colaborare, implicare și talent, despre bucuria de a dărui și a primi învățătură. Și despre o echipă desăvârșită: copil-părinte-dascăl, concretizată prin cel mai impresionant TÂRG DE TOAMNĂ.

Întreaga activitate s-a desfășurat sub coordonarea domnului director- Marian Bratu.

La mulți ani, Școala Gimnazială Măneciu Pământeni!

Articolul Minunata sarbatoare cu taina si duh: Ziua Scolii Gimnaziale Maneciu Pamanteni apare prima dată în Primar in Prahova.

[ad_2]