Alimentația din care lipsesc multe fibre, lipsa de mișcare, consumul de medicamente, stresul și nu numai, toate acestea reprezintă posibile cauze ale constipației. Pe rafturile farmaciilor se regăsesc numeroase medicamente cu efect laxative, dar cu toate acestea noi vă recomandăm ca mai înainte să încercați și ceva soluții natural. Una dintre acestea este și consumul de prune, recunoscut printre altele ca fiind și un foarte bun detoxifiant natural. Dacă deja ți-am stârnit curiozitatea, avem pentru tine câteva informații pe care le-ai putea găsi interesante.

Pline de vitamine și minerale

Consumul de prune este extreme de benefic pentru organism, fiind niște fructe bogate în vitamine și minerale. Calciu, magneziu, fier, vitaminele A, B, sunt doar câteva dintre substanțele conținute de prune și care fac să fie indicate pentru sportivi, copii, celor care suferă de astenie, constipație, sau au probleme cu ficatul. Profitați de zilele de toamnă pentru a consuma prune din belșug, iar atunci când acestea nu vă sunt la îndemână, optați pentru cele deshidratate sau uscate. Aveți doar puțină răbdare, pentru că ne vom ocupa de toate aceste aspecte în rândurile de mai jos.

Prunele proaspete, bune pentru constipație

Dacă știți că suferiți de constipație, atunci profitați de sezonul în care se găsesc din abundență în stare proaspătă. Tot ce trebuie să faceți este să înlocuiți micul dejun cu vreo 8 prune bine coapte. Sunt dulci, și grație conținutului ridicat de glucide și vă vor oferi și energia de care aveți nevoie. Ca să nu mai vorbim și de efectul laxativ al acestora. Tranzitul intestinal este stimulat de consumul de prune, așa că nu ezitați să apelați la ele pentru a scăpa de presanta nevoie.

Prunele uscate au același efect

Dacă sezonul prunelor proaspete a trecut, nu vă faceți griji, veți obține același efect laxativ și dacă apelați la ajutorul prunelor uscate. Astfel, pentru a scăpa de episodul neplăcut de constipație, tot ce trebuie să faceți este să luați vreo șase prune uscate, pe care le lăsați la înmuiat până dimineața, într-un pahar cu apă. A doua zi de dimineață, pe stomacul gol beți mai întâi apa în care au stat prunele, după care puteți consuma și fructele hidratate. Veți fi nevoit să apelați la acest remediu câteva zile la rând pentru a avea efect, dar efectul este garantat, iar tranzitul intestinal se reface frumos și corect.

Oferă energie

Pentru o adevărată sursă de energie, dacă nu aveți ceva probleme digestive, puteți recurge la o cură cu suc de prune. În urma acesteia veți simți cum organismul parcă a primit un adevărat ”boom” de energie. În plus, dacă vă plângeați de retenția de apă, de acum această problemă s-a rezolvat. Un efect curativ al prunelor de care nu toată lumea era conștientă, nu-i așa?

Interzise diabeticilor

Cu toate beneficiile pe care le aduc organismului, consumul de prune nu este recomandat tuturor. Conținutul destul de mare de zaharuri conținute face ca aceste minunate fructe să fie contraindicate persoanelor care suferă de diabet, sau celor care vor să scape de câteva kilograme în plus.